O Sobie: Uczy prawidłowego i rozsądnego odżywiania. Pomaga osiągać zdrowe nawyki żywieniowe w sposób prosty i przyjemny. Wierzy, że dieta to nie restrykcje i wyrzeczenia, ale styl życia dopasowany do potrzeb i możliwości Pacjenta. Specjalizuje się w żywieniu osób z insulinoopornością, cukrzycą, chorobami tarczycy, otyłością i nadwagą. Pracuje również z kobietami zmagającymi się z problemami hormonalnymi i ginekologicznymi, takimi jak zespół policystycznych jajników (PCOS), endometrioza czy zaburzenia cyklu miesiączkowego, wspierając je poprzez odpowiednio dobrany sposób żywienia. Prowadzi liczne warsztaty i prelekcje dla dzieci, dorosłych i seniorów. Nieustannie podnosi swoje kwalifikacje, biorąc udział w konferencjach i szkoleniach z zakresu dietetyki, medycyny oraz leczenia otyłości. Jej wiedza poparta jest doświadczeniem zdobytym w gabinecie — nie ogranicza się do wytycznych ani dostępnych szablonów.
Dział: Dietetyka
Wykształcenie: Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach kierunek Dietetyka
Szkolenia:
Specjalista żywienia w sporcie
Dietetyka I stopień
Dietetyka II stopień
Psychodietetyka
Nowe perspektywy w Dietoterapii Chorób Metabolicznych i Cywilizacyjnych
Insulinooporności: podejście holistyczne
III Kongres Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości w Warszawie 2024
I miejsce w Kategorii Dietetyk Roku w województwie świętokrzyskim 2024
II miejsce w Kategorii Dietetyk Roku w finale ogólnopolskim 2024
XIV Zjazd Endokrynologii Ginekologicznej 2025
Leczenie Pacjentów w obszarze zdrowotnym:
Dietoterapia w jednostkach chorobowych
Żywienie w insulinooporności i cukrzycy
Żywienie dzieci
Dietoterapia w zaburzeniach metabolicznych
Terapia nadwagi i otyłości
Nietolerancje i alergie pokarmowe
Pomoc w niedowadze
Żywienie w ciąży i w trakcie laktacji
Badania jakie Pacjent powinien mieć na pierwszą wizytę:
Insulina, glukoza, tsh, ft4, lipidogram, 25 ohd3, morfologia, kwas moczowy, hba1c, wit.
B12, żelazo.
Plus niech Pacjent zapiszę 2-3 dni co je od rana do wieczora - mini dzienniczek żywieniowy.

